Crestinul practicant, pe cale de disparitie?

Este o vorba in popor ,,teoria ca teoria, practica ne omoara’’, ciudat de adevarata aceasta expresie. Ciudat pentru ca ma refer la copiii Domnului, la acei care cunosc Biblia si care vorbesc si altora despre Isus, astazi, avem parte de foarte buni predicatori, foarte buni invatatori, insa cu toate aceastea crestinismul autentic este de foarte slaba calitate. Avem resursele necesare, tehnologie si libertatea necesara cresterii credintei, insa calitatea merge invers proportional cu posibilitatea. Avem atat de multi teoreticieni, insa practicanti ai Cuvantului……… Oare chiar trebuie sa ne multumim cu cunoastere fara practica?

Imi spunea cineva, Isus a murit pentru noi si prin El suntem mantuiti, asadar acum noi nu mai trebuie sa facem nimic, deoarece El a facut totul. Insa Biblia nu ne indeamna la plafonare si leneveala, intr-adevar Isus a murit pentru ca noi sa putem fi mantuiti prin El, dar tot Domnul ne indeamna sa facem fapte vrednice de pocainta noastra. Talantul care ni s-a dat in administrare trebuie lucrat, ca el sa sporeasca. Iacov ne spune ca credinta fara fapte este moarta si ca noi trebuie sa facem fapte pentru a putea arata credinta noastra. Nu facem fapte bune ca sa fim mantuiti, ci pentru ca am fost mantuiti. Tot Biblia ne spune ca Dumnezeu a randuit faptele noastre bune ca sa umblam in ele.Acum, eu nu sunt un mare teolog si multe lucruri inca trebuie ca Domnul sa mi le descopere, insa inteleg ca degeaba spunem ca suntem crestini daca nu si aratam acest lucru. Degeaba vorbim de iertare, daca noi nu vrem sa iertam, degeaba spunem ca iubim pe Dumnezeu, daca pe fratele nostru nu il putem iubi. Vamesul Zacheu cand l-a primit pe Domnul, a arata tuturor ca intr-adevar s-a schimbat. Pavel de asemenea ceea ce spunea altora, prima data implinea el. Si lista poate continua, insa se pare ca astazi aceasta lista este tot mai aproape de final. Atat de frumos predicam altora, dar atat de putin implinim din ceea ce spunem. Cantam asa de frumos, dar traim atat de urat, dam cele mai bune sfaturi altora, dar se pare ca nimic nu ni se potriveste noua. Astazi cei ce practica credinta in Dumnezeu sunt pe cale de disparitie. Insa stim ca totusi acesta nu este un motiv in a renunta sa mai traim ca si Hristos, acesta este un motiv sa ne trezim si sa lucram pentru El.Lucrand pentru El, lucram pentru noi, deoarece pe baza faptelor noastre va veni rasplata noastra.

Eu nu stiu ce fel de crestin esti tu, insa vreau sa-ti pui o intrebare personala.”oare nu sunt si eu un crestin doar teoretic”. Domnul sa aiba mila de noi si sa ne trezeasca la un crestinism practicant in fiecare zi. Tot ceea ce spunem sa si facem.

Reclame